dimarts, de juny 21, 2005

Com distingir el blanc i el negre?

Segle I Dins de la Confusió (D.C.)

A la vida hem d'afrontar problemes diaris que no tenen una solució falaguera. Per exemple, hi ha moltes persones que tenen una certa dificultat a distingir els colors. En aquest sentit un dels escenaris més conflictius són les botigues. Un mira una camisa de color salmó i el dependent s'entesta a dir que és de color taronja. Poca broma: estem davan d'una decisió important, ja que no és el mateix semblar un peix que una fruita. Al final sempre succeeix igual: el dubte fa que no t'acabis comprant la camisa i et morts de gana.

Però entre els colors que més es confonen hi ha el blanc i el negre. Com pot diferenciar-los una persona inexperta? Aquesta pregunta se la fan, diàriament, milions d'individus i ha provocat separacions, drames familiars i un augment espectacular en la venda d'ulleres, microscopis i telescopis.

Hi ha una fórmula revolucionària, satisfàctoria i definitiva per distingir el blanc i el negre. Només cal agafar la peça del color del qual dubtem i es renta ben neta (no val amb sabó lagarto). Un cop fet això es posa a eixugar i es planxa. En un cubell immaculat es tiren cinc litres de quitrà i s'hi submergeix la peça de roba. Si, en treure-la, no ha canviat de color, no hi ha dubte, és que és negra. Per altra banda, si la roba ha agafat un to marró fosc podeu estar segurs que es tracta d'una peça de color blanc.

En cas de que vulgueu treure el quitrà utilitzeu trementina, pel que fa a la trementina se'n va amb aiguarràs; l'aiguarràs amb oli; l'oli amb petroli; el petroli amb vaselina; la vaselina amb benzina... Ningú va dir que fos fàcil distingir el blanc i el negre. Un altre dia ensenyaré a diferenciar el vermell i el verd ja que estic desenvolupant una fórmula química a base de pipes liofilitzades que escup un hàmster borratxo mentre dóna tombs a la roda i residus de piruleta lasciva empegada a un banc de parc ple de cagarades de coloms recent jubilats a Benidorm. Me'n vaig que ja pita la rentadora.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja em diràs com diferenciar el blau del groc!!!!!!!!